четверг, 16 апреля 2020 г.

П.ятниця 17.04. 2020р.
Доброго ранцу,шановні батьки, ті любі наші діточки!


Починаемо цей чудовий день з веселої ранкової зарядки- 
            1)Біг на місці,біг з високим підніманням коліна-1-2 хв.
            2)В.п.--.-руки вздовж тулуба (піднімання голови)6-7 раз
            3)В.п.--.-(піднімання рук через сторони вгору) -.-
            4)В.п.-лежачі на підлозі й спираючись на п,ясті рук(прогинання спини)також -.-
            5)В.п.-Лежачі на животі(змахи ногами) -.-
            6)В.п.-Лежачі на спині,руки під головою(велосипед)30 сек.
            7) В.п.--.-піднімання ніг вперед 6-7 р.
            8)В.п.-лежачі на животі,руки в упорі (виглянули,сіли на п,ятки)
            9)-повзання навкарачки )). І знову трохи побігали  та походили, а потім дихальні впраи.

Робимо вправи з веселою Шпулею з мультфільму "Фіксики"- https://youtu.be/JVOFVLkDYQ8
Чудового вам настрою на весь день!
 Прямуемо тепер до ванної кімнати і самостійно робимо вся гігіеничні процедури-чистимо зубки, миемо вушки,вмиваемось і якщо потрібно то приймаемо душ-закаляемось.Ми знаемо,що для закалки нам портібно-сонечко, водичка і повітря. 
 Тому треба вранці відкрити на деякий час відкрити вуконечко для того щоб до кімнати війшло свіже повітря(як раз поки ви в ванні-провітряйте)


Заняття   Малювання           Тема     "Гілочка яблуні"












Для роботи нам знадобляться-аркуш білого,або блякитного папіру,фарби акварель(гуаш), пензель,склянка з водою. Почнемо з промалевування гілочки; звертаемо увагу дитини на нажим-надавлюемо на пензель і робимо гилку від товстої до тоненької. Потім малюемо листя і квіти. На ядлуні при обільному квіттіні видно дужче самі квіти ніж листя, тому найбільш виразніше промалевуемо квіти ніж листячко. Дберучи білу фарбу обов,язково добавляемо рожевої-саме у яблуні квіточки тохи рожеві. 




Подивіться відеоролік,як можна малювати гілочку фарбою вдома-
Бажаю вам приемної роботи і гарних малюнків!


 Раджу Вам прочитати і вивчити на пам,ять з дітками вірш  А.Коломійчука "Котики вербові"
Заняття    Природа                          Тема       "На квітнику"

З настанням Весни, а саме місяця Квітня усі квітники в містах та біля домівок людей покриваються різнобарвими весняними квітами. Квітне все-і дерева і кущі. Вправа "Що потрібно рослині?"( пригадаемо весняні прикмети, а саме-тепло,вода,сонячний світ,...)
 Дітки дуже люблять грати в ігри з картками, де в цікафій формі з малюнками або ілюстративно зображена якась подія,або річ. Так пропоную вам розглянути ілюстрації весняних квітів і поргати в гру "Первоцвети"( запитати в дитини-які весняні квіти з,являються першими,коли ще неротанув сніг(просіска,фіалка,сон-трава,тюльпан,нарціс, весняник зимуючий,подснежник кримський,...), які після найперших(ландиш,геацінт,маргаритка,кульбаба,медуниця,...)? і останні(іриси,мать і мачуха,ландиш,примула,...)








                                 




Нехай дитина покаже квіти їй знайомі,які знае, і покаже які не знае.
 Як виглядае та чи інша квітка? Що мае в собі? Роздивимось малюнок:
 З настянням Весни в містах та в селищах в скверах, на квітниках на площах, в парках, скверах роблять пересадку квітів, кущів, інколи і дерав. Люди на квітниках розсаджують квіти   кількома способами-це і клкбнем і діленням на частини куща, та сіючи насіння.






























 Вправа "Весняний букет"(пригадати, які квіти можна зібрати в лісі,парку,саду, полі,побачити на газоні) намалюйте вазу або кошик та домалюйте ті квіти(див. више)

 Повторіть вправу "Пори року"(послідовність зміни пор року,місяці, та прикмети кожної з них) Весна-https://youtu.be/etzuiT_C4fU(загадки)
(температура повітря,зміна анпрямку вітрів,положення сонця,прогрів замлі,води і повітря,різновид опадів,зміни в рослинах,тварини,земноводні.комахи,птахи, та ін.). На поміч Вам- "Пори року з тітонькою Совою"- https://youtu.be/3OxW-SXgBgQ


 Ввечері пропоную вам трохи попрацювати з папіром і кольоровою бумагою і зроби для своеї кімнати Великодневий декор. Подивіться відеоролік -https://youtu.be/zvj53vma8AY
 Робимо Великодневий коший- https://youtu.be/IxcZiB15mLA


 Разом з дитиною відпочиньте і подивіться чудовий мультик про Зайчика і писанку "Веикоднева писанка"- https://youtu.be/LI4SZtt3Npo

Коли настане час прикрашати святковий стіл до Великодня можна спробувати і викласти на стіл красиві і яскраві саморобки-прикраси зроблені разом з мамою або рідними -


                                                     Спокійної ночі та добрих снів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий