четверг, 16 апреля 2020 г.

Четверг 16.04. 2020р.
Доброго ранку.шановні батьки та любі наші дітки!


  Як зазвичай,любі дітки і шановні батьки ми починаемо день з ранкових процедур-самостійно робимо всі гігіенічні заходи,пам.ятаемо про микроби на тлі,зубках; все вимиваемо,пам,ятаючи про особисті засоби гігіени. Допоможуть і все підкажуть нам-  

                                             Продовжуемо і робимо ранкову гімнастику
    1)Біг на місці,біг з високим підніманням коліна-1-2 хв.
       
             2)В.п.--.-руки вздовж тулуба (піднімання голови)6-7 раз
             3)В.п.--.-(піднімання рук через сторони вгору) -.-
            4)В.п.-лежачі на підлозі й спираючись на п,ясті рук(прогинання                                                                                                                                спини)також
            5)В.п.-Лежачі на животі(змахи ногами) -.-
            6)В.п.-Лежачі на спині,руки під головою(велосипед)30 сек.
            7) В.п.--.-піднімання ніг вперед 6-7 р.
            8)В.п.-лежачі на животі,руки в упорі (виглянули,сіли на п,ятки)
            9)-повзання навкарачки )). І знову трохи побігали  та походили, а потім                                                                                                                                          дихальні впраи.
                            -пропоную вам її зробити, як завжди весело з героями мультфільмів Тітоньки Сови- https://youtu.be/yMJFkHExcHA
 Шановні дітки та батьки виходячи на вулицю ви постійно бачите навкруги -все в захисних масках(різних),https://youtu.be/hd_kEZEHkdo
а перебуваючи в магазинах бачимо антисептичні засоби. А чи не спробували Ви зробити його самі? На всій планеті карантин. https://youtu.be/hTJ2_f7Sp4Q
Зараз в умовах карантину дуже доречним буде зрозуміти,як важна чистота в домі, як багато подстерігае нас різних неприемностей у вигляді вірусів та бактерій;тому доречно буде запропонувати діткам переглянути невеличкий мультик та потроху навчатись опанували цю проблему,і мультяшний герой покаже нам як він все робить у себе вдома поки йде карантин...-
 Пропоную вам організувати вдома невеличку справжню ,але трошки іграшкову лабораторію і разом з дитиною зробити антисептик. Але спочатку подивимось мультик і дізнаемось.як це було у Фіксіков-   https://youtu.be/s7yDst6RM7M

 Зробимо відміточки в Домашньому календарі погоди.Звернемо увагу на небо,сонце,вітер.Вони вже інакщі,вони-весняні. С кожним днем цей вітер приносить нам більше тепла,і це відчувають усі-рослини,птахи,тварини,риби у воді, а ще хто?(комахи,земноводні.хладнокровні). День стае довшим а ніч меншае.Температура мае більшу різницю-вдень вже бувае-10-15 градусів,а вночі-1-5 град.

Як що у вас е домашні тварини,ви певно почали замічати, як рано починають співати пташки, а
вулицями кудись прогулюються песики і кошенята, частіше до віконечка злітаються різні павучки,метелики і даже комарі. Все оживае разом з рослинами.Про поную Вам подивитись відеоролік- "Пори року. Квітень"- https://youtu.be/1K9H6yioxbc
Потрібно доглядати за дикими птахами-підгодовувати їх, а у домашніх-мити кліточки, та міняти подстилочку(які бувають вони? -травяні,опілкові,грунтові і даже з тканини,паролону і вати). Не забувайте і своечасно робіть все необхідне. І ви помітете,обов,язково як ваш улюбленець вас любить(все всеее розуміе...)

 Заняття   Соціально-моральне виховання  " У злагоді бути,про образи забути"
                                                    Тема :"Добре діло-роби сміло"
Почнемо з коротенького віршика-
                                                       Ми сонцю скажемо:"Здравствуй!"
                                                       Ми скажемо небу: "Здравствуй!"
                                                       Нехай день буде ясним!
Найперша наша вправа-"Передай добро". Спитайте воно існуе? якось предаеться? кому? як?


 Подруге запитаемо у дитини-"Що таке доброта?"Як проявляеться доброта?(це- допомогти комусь у біді, допомогти людині якимось чином, тванині, чимось поділитись,не нагадувати про якісь старі помилки,утримати когось від недоброго вчинка або від помилки. і т. д.)
 Вправа " Ваза доброти"-
Цю вазу ми будемо наповнювати різними словами-квітами.І потім подаруемо тій людині яка нам здасться доброю,доброзичливою. Яка на вашу думку це людина? Якими рисами характеру володіе?-(запитання дитині).Ця людина-багата духом,добра.любляча,доброзичлива,ввічлива,
спокійна,мила,лагідна,чесна,...)кожне слово це ваша квітка-ставимо її в вазу. Нехай у вас буде багато ваз з чудовими квітами!
Ви повинні зрозуміти, що "вазочки" в данному випадку це-чудові люди,а "квіти"-їх риси характеру...
 А тепер у нас гість... хто це? з якого мультика цей герой? З відки в нього квіти?

 Пропоную пригадати цей чудовий мультик і трохи перепочити- https://youtu.be/CnVrlP0EtOQ
Ставимо дитині запитання-про що мультик?(герой м-ма ділиться квітами при цьомуж був веселим і радісним).
 Вправа "Оціни вчинок". Прочитаемо діткам невеличкі розповіді-1) "Літо.На прогулянкі біля дому гуляли собі три дівчинки.Біля них проходила стара кішка,щірсть в неї була комками і лохмата. Одна з дівчат сказала-"так і кинула б в неї щось велике і брудне!" А інша дівчинка відвела кицьку да свого дому та принесла їй молочка. 
       2) " Одного дня дівчинка з мамою пішли до магазину та дорогою зустріли старого чоловіка з допоміжною паличкою. Мама побачивши що старий не може піднітись сходами .пішла йому допомогти, а дівчинка побігла до кошеняти." 
       3) "На вихідні дні хлопчик приїхав до бабусі. Вранці вона приготувала чай та посолила його, бо була старенька та не помітила-(соль схожа на цукр,така ж біла). Хлопець дуже розсердився і накричав на бабусю"
Запитаемо-Як оцінюеш вчинок дівчинки з першої розповіді? Чому дівчинка з другої розповіді так вчинала?Я к потрібно було відреагувати хлопчику? Що таке зло?Розкажі про зло.Які ще поступки тобі доводилось спостерігати?Що потрібно їм підказати?Часто ти звертаеш увагу на помилки дорослих в тому чи іншому випадку? А дорослі роблять тобі зауваження?
Зробимо так,щоб погані слова зовсім і николи не з,являлись-для цього перейдемо до іншого завдання- Вправа "Сіре сонечко". У сонечка (намалюйте на аркущі сумне сіре сонечко)чумусь лучики сірі не кольорові...Ми назвемо добрі слова, які стануть нашими кольоровими лучиками, -пригадаемо протилежні слова(дитина називае навпаки)-грубий-(... лагідний), злий-(...добрий),
жадібний-(...щедрий),грусний-(...веселий), горе-(...радість).обман-(...правда)
 Ось і сонечко наше засяяло від таких розумничок!
Сяе наше сонечко,пригрівае,дощік весняний полівае травичку і от що в нас з вами виросло-
Прошу вас пригадати мультик про маленьку дівчинку... Та разом поспілкуватись,шановні батьки. про всі вчинки ціеї доброї веселої малишки. Чи подобаеться вона вам? Завжди її вчинки корисні і правильні?
(чи добра вона? добрі справи вона вміе робити?)
  І наостане ще одна невеличка гра-"Який шлях ти вибераш? уявимо собі казкову дорогу на якій стоїть табличка з текстом-"На ліво підеш-старому допоможеш; Направо підеш-звірят врятуеш; Прямо підеш-найбажанішу іграшку про яку мріяв знайдеш"  Що вибереш ТИ?

 Заняття   Аплікація                        Тема "Цветик-семицветик"

 Які прислів, я ви знаете про доброту?
 Нагадаю вам деякі- "Добре слово ліку, зле-каліче", "Хто любить добрі діла, тобу життя миле", "Краса до вечера, а добро навіки", "Добре братство краще богатства".
Прошу преглянути цей чудовий мультик https://youtu.be/miKL9LeuYbU і приготувати все необхідна для роботи(папір,клей,кольорова бумага,ножиці,пензлик,олівець, захисна дощечка,аркуш білої бумаги).
             Переглянемо коротеньке відео і разом з помічницею почнемо працювати- https://youtu.be/z_5r39Yp05o
Бажаю вам,бути чемними,акуратними, слухати уважно своїх помічників( тата і маму, а может і бабусю чи діда,страших сестру і брата) і тоді ваша зроблена квіточка зможе стати чарівною...

 Ввечері незавадить трохи розважитись і пограти,або в другій половині дня можна пограти в такі малорухливі ігри:"Повторюй за мною", "Великі ноги йшли по дорозі"( в ціх іграх ви можете один за одним повторювати-копіювати свої рухи, або видумані фігури тілом чи руками)

 Пропоную трохи зайнятись творчою діяльністю в ігровій формі і для ігр вдома дуже оригінально буде зробити собі масочку,прикрасити її на свій смак...(трохи шутливу, а може і ні...). 


Подивіться разом відеоролік-https://youtu.be/IxcZiB15mLA

Спокійної всім ночі і гарних снів




Комментариев нет:

Отправить комментарий