пятница, 8 мая 2020 г.

П,ятниця 08.05. 2020р.
Доброго ранку,шановні батьки та дітки. Весняного всім настрою.


Починаемо наш день з веселої зарядки-
Робимо фізичні вправи при відкритій фрамузі,босоніж, та легко вдягнутими-
ова вистава":
1. Ходьба стартова,з високим підняттям колен- "лошадки",на носках- "песики";
2. І. п.руки донизу,ноги разом-підняття рук через сторони                     догори-оплеск-6-8р.;                                                                       
 3.І.п.ноги разом навприсідки руки вперед, імітуемо
 підкидання кілець-"жонглери"-6-7р.;                                 
 4.І.п.сидючи навприсядки,ноги розставлені-підйом, руки                              догори- "силачі"6-8р.;                                                                                      5.І.п.сидячи ноги "калачиком" руки зігнуті в ліктях-
  під,ем підйом-оплески руками вліво-вправо-вверх-6-8р.
6.І.п.сидічи ноги "калачиком",руки донизу-
піднятись-повороти тулуба вліво-вправо-"мавпочки"6-8р.;
 7.І.п.стоячи на четвереньках,1-спина
 прогнута,2-спина вигнута-" кішка"6-7р.;
 8.І.п. ноги врозь напивприсядки,руки на колінах,почергове підняття ніг всторони-6-8р.;
   
 
                                              9.І.п. ноги разом,руки зігнуті в                                                                                     ліктях-підскоки кругсебе на місці-                                                                            "собачка"-10-15р.;                                 
                                              10.Спокійна ходьба,біг на місті, дихальні                                                                     вправи,  вправи для очей                                 .                                                           
   
Всі заходи, якими ми користуемось в цю пору року надають нам змогу: дишати нашому тілу чистим повітрям, завжди мати бодрий дух, чудовий настрій і добру фізичну підготовку.

Тому ми кожного дня-провітрюемо кімнати по 1,5 годині,робимо вологе прибирання,споліскуемо ноги,лице та руки прохолодною водою і тричі на день гуляемо на сонечку.

                                                                                     

Вчора ми говорили про приготування для матусі цікавого та оригінального бутерброду; сьогодні можна поміркувати над чимось іншим... салат,напої,морозиво. Потіште себе і дитину.



Зробити матусі смачний,вітамінний напій-коктель,позабавить,розважить і надасть купу добрих емоцій. Обов,язково подякуйте,якщо даже не зовсім буде очікуваним смак...))

Поспілкуйтесь з дитиною на тему:" Що таке "Ввічливість?",для чого вона потрібна,які це-ввічливі люди,діти? що потрібно для того,щоб бути і стати ввічливою людиною? 
 О вежливости.

Картина (девочка уронила платочек, а мальчик поднял его). Ребята, осмотрите на эту картину и скажите, правильно ли поступил мальчик? Как вы думаете, что сказал мальчик девочке?
-Возьми, пожалуйста, свой платочек!
А что ответила девочка?
-Спасибо тебе.
Значит, что можно сказать про детей, какие они? (вежливые). А почему вы так решили? (потому что девочка и мальчик говорили слова “пожалуйста”, “спасибо”). Сегодня мы с вами поговорим о вежливости.
А как называются слова “пожалуйста” и “спасибо”? (вежливые, волшебные). А как вы думаете, почему мы называем такие слова волшебными? (потому что после таких слов становится приятно, веселее, теплее…).
А сейчас я проверю, знаете ли вы “волшебные” слова? Я буду читать начало стихотворения, а вы должны назвать последнее слово:
В обмене добрых слов участвуйте
И говорите чаще…(здравствуйте)
Не проявляйте днем лень
Сказать при встрече…(добрый день)
Вы после завтрака могли бы
Сказать всем поварам…(спасибо).
Из вежливости, не из жалости
Почаще говори…(пожалуйста).
Когда уходишь всем на прощание
Скажи простое…(до свиданья)
Молодцы.

Разберем ситуации из вашей жизни, которые я часто наблюдаю в нашей группе.
Кто должен здороваться первым при встрече взрослый или ребенок? (Младший здоровается со старшим; входящий с присутствующими; первым здоровается тот кто вежлив) .
Как попросить соседа за столом, чтобы тот передал хлеб? ( Передай, пожалуйста, хлеб…)
Как вежливо попросить о помощи, если не застёгивается пуговица? (Помоги ,пожалуйста, застегнуть пуговицу…)
Как вежливо попросить игрушку у товарища? и.д.


Завтра настає великий день в історії нашої країни це-День Перемоги. Прошу переглянути мультфільм: "Солдатська казка"-https://youtu.be/ucAGfi006_g 


Заняття   Соціум   Тема: "Слава твоя вічна,подвіг твій безсмертний"


 Пропоную Вам, шановні батьки в цей день разом з дітками побувать на міському пам,ятному місті -Міська Стела пам,яті загиблим воїнам у Великій Вітчізняній Війні.  Перегляньте відеоролік,та послухайте пісню: "Маки червоні"- https://youtu.be/r0mdkQO2ddQ                             Дорогою до неї обов,язково розкажіть куди ви йдете,авіщо і чому. Покладіть по можливості квіти.
 9 Травня наш народ відзначае один з найулюбленіших свят- Що це за свято?(День Перемоги).


 -Знаете, пам,ятаете,що це за Перемога? Над ким? Поясніть дитині.
 Це була дуже страшна війна. Чотири с половиною роки тривала вона. Фашисти хотіли захопити всю нашу країну  разом з народом.Їх літаки,танки,бомбили наші заводи,фабрики,заліхничні вокзали,города та села; орудія сипались на школи,ліса і поля.
  Фашиська німеччина хотіла знищіти всі народи нашої країни.  Весь наш народ піднявся на велику поротьбу. Захищаючи нашу Батьківщіну,командири разом з солдатами билися сміливо,рішуче,не шкодуючи життя.
Багатьом героям по всьому миру стоять пам ,ятники стели обелиски та пам ятні знаки і дошки.

 Миру пам,ятники та стелли,обелиски та пам,ятні дошки, але ті, що встановлені в нашій країні тим,що загинули в цій війні-самі найдорожчі і славні! Слово-"пам,ятник" походить від слова-"пам,ять", "пам,ятати".Запитайте.які пам,ятники загаблим воїнам в цій війні знають або бачили Ваші діти? 



 -Дізналися цій пам,ятник,стелу?Цей пам, ятник-стелла встановлено тим,хто загинув захищая нашу землю.де знаходиться наше місто.Всім тим солдатам, чиї імена залишилися невідомими,загиблим в боях на сущі, в морі,,дорослим і дітім,старим і тим хто не був на полі бою по всій країні встановлено такі стели і пам,ятники.







Ось така важка війна була для нашого народу. Воювали не тільки солдати в армії, але і прості люди, і навіть діти. Вони йшли з сіл, які захоплювали фашисти, в ліси і створювали партизанські загони. Перегляньте відеоролій про те,що кажуть сучасні діти про ту війну- https://youtu.be/MQI-Al3g364  Зараз ще живі ті,хто воював багато років тому за нашу Батьківщіну.


 Чи знають діти,як називають таких героїв?(ветерани війни).Зараз вони вже стареньки і багато з них хворі і не можуть ходити.Вони захищали нашу країну коли були молодими.міцними і здоровими. А в День Перемоги 8 Травня вони надягають всі свої військові нагороди-ордени,медалі. Збираються рядом на святах,які організовуються в пам,ять Перемоги, і звичайно вдома,щоб згадати ті дні,щоб відсвяткувати Велику Перемогу.
Перегляньте відеоролік,що кажуть сучасні діти про ту війну-
Якщо дорогою 8-го чи 9-го Травня  зустрінете людину в орденах і медалях, то підійдіть,привітайте його зі святом і скажіть "спасибі".Пропоную переглянути відеоролік з піснею про Мир- https://youtu.be/M_5iyBMTQMc

Послухайте з дітками пісні того часу,пісні з кінофільмів про війну. Послухайте пісню : "День Победи"


Перегляньте український мальтфільм присвячений дітям-війни- https://youtu.be/NC9GiNgg0jk



Ввечері пропоную Вам разом з дітками зробити листівку-малюнок на тему: "День Перемоги"( з папір, фломастери,фарба,олівці і пластілин, а можна використати і незвичайні техніки малювання... Малювання з сіллю- https://youtu.be/79aUC0TbIO4


Спокійної ночі. Добраніч

Комментариев нет:

Отправить комментарий